28 juli 2023
12:00

Tingsryd United FC

Skön seger i sista gruppspelsmatchen

Förutsättningarna inför gruppens sista omgång var solklara, vinst mot Tingsryd med tre mål eller mer samtidigt som Brokind förlorade mot Vimmerby skulle ge en andraplats i gruppen och B-slutspelet skulle vara säkrat med mikroskopisk chans till A-slutspel. Det märktes tydligt att fredagens matcher var av större betydelse både planen och läktarna där det var betydligt mycket mer publik. Tingsryd kom till matchen med en seger och en förlust och vid seger skulle de definitivt ta en plats i A-slutspelet. Spänningen var på topp innan avspark!

Första halvlek
Det märktes på Tingsryds uppställning att de direkt från start gick för seger med många spelare i offensiva positioner och mycket långbollar. Men det var, som vanligt den här cupen, Vista som inledde bäst spelmässigt och äntligen gav det resultat när Filip redan i andra minuten trycker in 1-0. Tingsryd lyfter långt men kommer inte till några direkta farligheter och fem minuter efter 1-0 samarbetar de båda yttermittfältarna Filip och Viggo när den förstnämnde serverar en delikat passning som rakas en till 2-0. Efter 2-0 skapar Tingsryd en del längre anfall och får även ett par farliga frisparkar som blir resultatlösa. Tvåmålsledningen står sig till minut 15 då en motståndare glider igenom på offensiv vänsterkant och placerar in 2-1 vid Olles bortre stolpe. 2-1 är också resultatet i paus.

2:a halvlek
Det är ett mer desperat Tingsryd som kommer ut på planen och trycker på med ännu fler spelare mot Vistas mål vilket också ger stora ytor för omställningar för de röda eleganterna. 12 minuter in i halvleken traskar Pelle in i straffområdet och serverar Viggo vid bortre stolpen som utökar till 3-1. Efter målet skapas en del farligheter i Vistas straffområde men med både tur och skicklighet fredas målet där Olle ofta är påpasslig och får undan bollen. Med fyra minuter kvar tar Jonathan bollen på mittplan stegar fram några meter och funkar bollen upp i taket till 4-1. Domaren hittar fem minuter tilläggstid, och avslutningen blir nervkittlande men Vistaspelarna håller i matchen ut och man slutar därmed tvåa i gruppen!

Känns konstigt att skriva att det här matchen kanske var den med lägst spelmässig kvalitet av de tre gruppspelmatcherna, men det som saknades i spelet fanns definitivt i inställningen. Alla slet som djur och gjorde sitt absolut bästa till slutsignalen ljöd. Nu ser vi fram emot första slutspelsmatchen i B-slutspelet mot Hultsfred!